Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Одесі страйкують медичні працівники

У Одесі страйкують медичні працівники
260570 ПЕРЕГЛЯДІВ

Працівники однієї з одеських лікарень, в якій займаються порятунком ковідних пацієнтів, вийшли на страйк. Вони працюють, не покладаючи рук, а інколи й руйнуючи своє здоров'я, але зарплату їм так і не виплатили – лише аванс.

Восени медикам Одеського обласного клінічного медичного центру вже не виплачували надбавки. Тоді все вирішилося, люди отримали свої гроші, задля яких і працювали увесь час, поки їм не доплачували. Тепер ситуація повторюється. Тільки цього разу у працівників вже увірвався терпець. Вони пішли на вулиці, в надії, що може хоч так проблему почують та побачать.

На страйк вийшли працівники від молодшого медичного персоналу (у народі санітарок) і до лікарів. Вони фактично перекрили проїзд на Адміральському проспекті і без перестанку ходили пішохідним переходом.  Проїзд давали лише своїм колегам – працівникам швидкої медичної допомоги. Звісно на такі дії автомобілісти були обурені. Хтось об'їздив страйк, хтось намагався прорватися через людей.

А медики бідкаються. Комунальні послуги забирають все більше грошей, а за місяць декому з них виплатили всього 2500 гривень – аванс. Заробітної плати не дали, надбавок за роботу в небезпечних умовах (з хворими на COVID-19) – тим паче. На що жити – не зрозуміло.

Медики планують йти далі. Якщо на проблему й далі закриватимуть очі – вони збираються просто не вийти на роботу. Вони планують консультуватися з юристами щодо своїх прав, щодо можливості невиходу. Законодавчо вони не мають права лишити хворих, але і працювати далі, не маючи плати за роботу вони не збираються.

Медики страйкували годину. Після чого звільнили проспект. Як закінчиться ця ситуація – не зрозуміло. Минулого разу щось змінилося після висвітлення у ЗМІ. Можливо і цього разу медики нарешті отримають свої чесно зароблені гроші.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео