Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як оформити пенсію за кордоном

Як оформити пенсію за кордоном
364310 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як українцям оформити пенсію за кордоном

Українці, які виїхали за кордон та досягли там пенсійного віку, можуть оформити пенсію дистанційно за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Ось покрокова інструкція:

  • Зайдіть на вебпортал електронних послуг ПФУ та виберіть вкладку «Заява про призначення пенсії». Ознайомитесь з інформацію на екрані, передіть за посиланням «Вхід».
  • Увійти до особистого кабінету можна за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), після чого виконати такі кроки:

    ? у розділі «Щодо пенсійного забезпечення» оберіть вкладку «Заява на призначення пенсії». Погодьтеся на дистанційне інформування, обравши спосіб отримання повідомлень про обробку заяви. Далі оберіть «Продовжити» та вид пенсії, наприклад, «Пенсія за віком»;

    ? заповніть анкету та надайте згоду на передачу та обробку своїх персональних даних;

    ? прикріпіть скан-копії документів, перелік яких буде наведений перед формуванням заяви.
  • Після цих етапів на екрані з'явиться повна форма заяви про призначення пенсії. У разі потреби внесені до заяви дані можна відредагувати.
  • Завершення всіх операцій – заява підписується за допомогою КЕП та відправляється до ПФУ натисканням кнопки «Підписати та відправити до ПФУ».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео