Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

9580 РРО зареєстровано підприємцями Черкащини з початку року

9580 РРО зареєстровано підприємцями Черкащини з початку року
379074 ПЕРЕГЛЯДІВ

      Протягом січня-грудня 2023 року суб’єкти господарювання Черкаського регіону зареєстрували 2286 реєстраторів розрахункових операцій та 7294 програмних реєстраторів розрахункових операцій, так званих РРО та ПРРО.

      Всього ж у Головному управлінні ДПС у Черкаській області зареєстровано 20088 реєстраторів розрахункових операцій, з них: 7607 класичних РРО та  12481 ПРРО.  Про це повідомляє в. о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Володимир Жаврід. 

«На сьогодні, у зв’язку із прийняттям Закону України від 30.06.2023 №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон №3219), відновлено відповідальність за порушення порядку здійснення розрахунків за товари (послуги).

Водночас цим самим Законом № 3219 низку суб’єктів господарювання звільнено від відповідальності за порушення вимог Закону № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», що вчинені ними у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року» – наголошує Володимир Жаврід.

Звертаємо увагу всіх платників податків, що добровільне виконання вимог законодавства у сферу торгівлі, громадського харчування та послуг, до якого належить і Закон № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», вбереже суб’єктів господарювання від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій.

Консультації щодо реєстрації та встановлення РРО/ПРРО можна отримати за номерами «гарячих ліній», що функціонують при податкових інспекціях Черкаської області.

З їх переліком можна ознайомитись на сайті Головного управління ДПС у Черкаській області у розділі «Контакти/ Відповідальні за надання практичної та методологічної допомоги бізнесу з питань застосування РРО/ПРРО».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео