Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Одесі обговорили питання взаємодії у напрямку запобігання домашньому насильству

В Одесі обговорили питання взаємодії у напрямку запобігання домашньому насильству
253389 ПЕРЕГЛЯДІВ

Домашнє насильство – це злочин, за вчинення якого законодавством передбачено відповідальність. Проте, досить часто жертви насильства замовчують дане явище та не звертаються за допомогою через різні причини: страх, незнання до кого можна звернутися, недовіри до правоохоронних органів тощо.

Так, в Одесі відбувся 2-денний тренінг, присвячений взаємодії між компетентними органами у напрямку запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознаками статі, у якому взяли участь представники Одеської обласної юстиції.

Учасники протягом двох днів спілкувалися на найбільш проблемні питання, що стосуються домашнього насильства, розв’язували практичні завдання, обмінювалися досвідом та розробляли план дій щодо посилення спільної взаємодії на місцевому рівні у напрямку вирішення даного питання.

Співробітник Головного територіального управління юстиції в Одеській області Ірина Сільвеструк розповіла присутнім, що міністерством юстиції реалізується кампанія #СтопНасильство, спрямована на запобігання та протидію даному явищу та розповсюдила розроблені Мін’юстом інформаційні матеріали з найнеобхіднішою інформацією.

Насильство – це проблема, яку одразу вирішити не вдасться, але завдяки спільним зусиллям можна навчитися швидко на неї реагувати та робити кроки вперед для її вирішення, - наголосили учасники тренінгу.

Теги: #СтопНасильство #НіНасильству #JustOdesa

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео