Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

#МиколаївськаЮстиціяЗнаєЯк! В першій консультації правник розповідає про новації в сфері реєстрації ТОВ

#МиколаївськаЮстиціяЗнаєЯк! В першій консультації правник розповідає про новації в сфері реєстрації ТОВ
85769 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні запрацювала нова електронна послуга, що дозволяє зареєструвати товариство з обмеженою відповідальністю, що діє на підставі модельного статуту, онлайн. Новація доступна на порталі «Онлайн-будинку юстиції» та урядовому порталі в розділі «Електронні послуги». Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській юстиції Роман Возняк. Також посадовець анонсував започаткування рубрики, в якій розповідатиме про новації у законодавстві та роз’яснюватиме складні юридичні питання у доступній, зрозумілій для людей без фахової правничої освіти, формі.

«Як відомо, незнання закону не звільняє від відповідальності, а ще не знаючи законів важко реалізувати і ще важче захистити свої права. Але як розібратися в законах та інших нормативно-правових актах не маючи правничої освіти, особливо зважаючи, що вони постійно змінюються? В новій рубриці #МиколаївськаЮстиціяЗнаєЯк допомагатимемо розібратися у тонкощах українського законодавства та розповідатимемо, як реалізувати свої права у різних сферах. Зокрема, в першій консультації розповідаємо про новації в сфері реєстрації ТОВ», - зазначив керівник Миколаївської юстиції.

Відзначимо, що нова електронна послуга забезпечує можливість дистанційно обрати модель управління, найменування, керівництво, види діяльності, порядок виплати дивідендів, збільшити розмір статутного капіталу та скликати загальні збори. Також можна обрати систему оподаткування, отримати рекомендації та підказки щодо юридичних наслідків вибору кожного з наявних варіантів.

Аби скористатись онлайн-реєстрацією ТОВ, потрібно

авторизуватися у персональному кабінеті «Онлайн-будинку юстиції»;

сформувати заяву;

обрати необхідні опції модельного статуту;

та накласти електронні підписи засновника (чи заявників).

Після цього вказані документи стають доступними державному реєстратору для прийняття відповідного рішення.

Розгляд документів здійснюється протягом 24 годин після надходження, окрім вихідних та святкових днів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео