Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

До Дніпра гвинтокрилами евакуювали дев`ятьох бійців із району ООС

До Дніпра гвинтокрилами евакуювали дев`ятьох бійців із району ООС
25954 ПЕРЕГЛЯДІВ

П`ятеро поранених доправлені до лікарні імені Мечникова, четверо — у військовий шпиталь. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомила радниця голови Дніпропетровської ОДА Тетяна Губа.

Під час першої евакуації військовий вертоліт доставив бійців 93-ї бригади Холодний Яр, вантажівка яких потрапила під ворожий обстріл о 4-й ранку 21 травня, що відбувався в районі селища Кримське Луганської області. Як повідомляють у пресслужбі 93-ї бригади, в автомобіль влучила міна 120 калібру. Він з'їхав у кювет та загорівся. Загинув мешканець Павлограда Євген Сафонов, його товариші отримали уламкові поранення та контузії. П`ятеро захисників направлені в обласну лікарню Мечнікова на додаткові обстеження і лікування, важкопоранених серед них немає, наразі перебувають у реанімації політравми.

За словами головного лікаря лікарні імені Мечникова Сергія Риженка, молодшому солдатові усього 18 років, він мешканець Черкас. Інші з Рівненської та Луганської областей, двоє з Дніпропетровської області — Новомосковська і Павлограда.

Ще один гвинтокрил доправив до Дніпра чотирьох захисників. Як повідомляє Тетяна Губа, двоє з травмами, двоє хворих. Усі направлені у військовий госпіталь. Захисник із травмою ока отримав необхідні обстеження в лікарні Мечникова і обласній офтальмологічній лікарні, зір не втрачено.

Крім того, з мобільного госпіталя спецтранспортом ЗСУ проведена планова евакуація хворих бійців, у яких відсутні підозри на COVID-19 та пневмонію.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео