Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Понтонна переправа під Нікополем «зачиняється» на ремонт

Понтонна переправа під Нікополем «зачиняється» на ремонт
9199 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тимчасовий міст не витримав безперервного руху великовагового транспорту. У найближчий тиждень водіям доведеться об`їжджати ділянку в районі села Олексіївка. Таке попередження оприлюднила Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області на своєму офіційному сайті.

Не минуло і два місяці зі зведення понтонної переправи поруч зі зруйнованим Олекіївським мостом, як стало зрозуміло, що і вона «втомилася». Як зазначають у Службі автодоріг, ця понтонно - мостова переправа не призначена для безперервного руху великовагового транспорту, а зазвичай використовується для тимчасового руху гусеничної військової техніки. Та згідно зі статистикою, за півтора місяця через тимчасовий міст проїхало понад 75 тисяч автомобілів, зокрема й великовагових. Поки переправа не розвалилася, вирішили тимчасово припинити рух.

«Аби підтримувати понтонно – мостову переправу в належному стані та забезпечити її подальшу безаварійну експлуатацію, виникає необхідність провести її технічне обслуговування з виконанням робіт по поточному ремонту, — йдеться у повідомленні. — З розбиранням та первіркою вузлів, зварочних швів, палубних замків, тросів, гвинтових підйомників, відсутності пошкоджень корпусу, наявності води в понтонах».

Рух буде перекрито з 14 по 21 липня. Водіїв просять враховувати це під час планування маршрутів. Схема об`їзду розміщена на сайті Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області.

Нагадаємо, 20 травня у селі Олексіївка Нікопольського району, під час руху вантажного автомобіля Iveco автомобільним мостом через Олексіївську затоку Каховського водосховища, була зруйнована одна із секцій мосту. Частина вантажівки впала у воду, витягти її вдалося лише 24 травня. Водій вантажівки проігнорував дорожній знак, що забороняє проїзд техніки, важчої за 10 тонн. Як встановили правоохоронці, фура мала вагу 15 т та везла вантаж 20 т. Поліція порушила за цим фактом кримінальну справу.

Теги: понтонна переправа,Олексіївка,ремонт,Олексіївський міст

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео