Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Дніпрі викрили працівників митниці, які проводили мільйонні махінації

У Дніпрі викрили працівників митниці, які проводили мільйонні махінації
8763 ПЕРЕГЛЯДІВ

Через зловживання службовим становищем та підроблення документів митники завдали державному бюджету збитки у майже 2,8 млн грн. До того ж, незважаючи на підозру в скоєнні кримінального правопорушення, були призначені до Державної митної служби. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Державного бюро розслідування.

Обвинувальний акт відносно начальника митного посту «Центральний» Дніпропетровської митниці ДФС та старшого інспектора цього ж посту вже скеровано до суду. Як встановили слідчі, ще у 2018 році під час розмитнення партії LED телевізорів загальною вартістю понад 300 тисяч доларів, митники внесли до офіційних документів зовсім не телевізори, а гідроакумуляторні баки. Цей товар був, звичайно, значно нижчої вартості, через що державному бюджету спричинено збитки у майже 2,8 млн грн.

«Підозру про вчинення кримінального правопорушення митникам оголошено в 2019 році, але незважаючи на це підозрювані були призначені до Державної митної служби України, у тому числі на керівні посади», — повідомляють у ДБР.

Наразі митникам інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України). Якщо вина буде доведена, обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Теги: митники,махінації,збитки, Дніпро,зловживання,підроблення документів

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео