Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Жовтоводським поліцейським, які катували свідка, оголошено про підозру

Жовтоводським поліцейським, які катували свідка, оголошено про підозру
70172 ПЕРЕГЛЯДІВ

Змушуючи визнати провину за умисне вбивство, правоохоронці нанесли чоловіку понад 20 ударів. Відповідати за злочин доведеться начальнику та заступнику начальника одного із секторів Жовтоводського відділу поліції. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Державного бюро розслідувань.

Правоохоронцям вже повідомили про підозру у перевищенні влади, яке супроводжувалося насильством. За даними слідства, у червні 2020 року місцева поліція розслідувала загибель місцевого мешканця від вибуху бойового припасу. Чоловіка, який згодом теж став постраждалим у цій історії, викликали у якості свідка — у момент вибуху він перебував неподалік. Але його показань правоохоронцям було замало, хотілося якнайшвидше розкрити справу. Тому зізнання в умисному вбивстві начальник сектору зі своїм замом намагалися вибити.

Чоловіка катували впродовж ночі, потів він розповідав, що благав поліцейських визвати йому «швидку», втрачав свідомість від нестерпного болю. Медичну допомогу йому надали лише вранці, а результатом допиту став перелам руки зі зміщенням, численні забої та операція.

«Змушуючи визнати провину поліцейські нанесли потерпілому понад 20 ударів, чим спричинили численні травми, що за висновком судово-медичної експертизи є тілесними ушкодженнями середнього ступеню тяжкості», — повідомляють у ДБР.

Щодо катів у погонах, наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад. Якщо вина буде доведена, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Теги: катування,правоохоронці,Жовті Води,зізнання,вибивали,ДБР

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео