Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Дніпрі дизайнери розробили шкільний одяг для дітей, позбавлених батьківського піклування

У Дніпрі дизайнери розробили шкільний одяг для дітей, позбавлених батьківського піклування
47811 ПЕРЕГЛЯДІВ

У конкурсі на найкращий ескізний проєкт взяли участь 15 модельєрів зі всієї країни. Переможці мали відповідати основним заявленим умовам — якість, зручність, актуальність. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Дніпровської міської ради.

У Дніпрі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, носитимуть шкільний одяг, розроблений українськими дизайнерами. Згідно із законодавством, маленькі містяни соціально незахищених категорій мають забезпечуватися шкільним та спортивним одягом один раз на два роки. Такі комплекти завжди закуповувалися у готовому вигляді й альтернативи не було — діти мали носити те, що їм надали. Цього року за підтримки дизайн-маркету українських брендів був оголошений конкурс серед дизайнерів, аби розробити сучасні, модні та зручні комплекти, які б сподобалися дітям.

15 дизайнерів зі всієї країни розробили свої ескізи та надіслали їх на конкурс. Серед них було обрано три проєкти шкільного одягу для дівчат, для хлопців та спортивного одягу — переможцями стали два бренди з Дніпра та один із Запоріжжя. Обирали дизайнери, представники батьківської та педагогічної рад. До речі, батьківську раду запросили вперше, її основними вимогами були зручність одягу, натуральність тканини та можливість регулювати розмір, якщо дитина швидко росте.

«Коли я створювала ескізи, то запитувала думку свого сина-школяра і розуміла: варто-не варто додавати ті чи інші елементи. Розроблений мною спортивний костюм у стилі оверсайз, він розрахований на те, що дитина буде рости, крім того, я додала світловіддзеркалюючі смуги для безпеки, щоб дитину було видно, особливо на дорогах», — розповіла дизайнерка із запоріжжя Катерина Гончарова.

Теги: шкільна форма,дизайнери, Дніпро,діти-сироти

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео