Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Рятувальники Дніпропетровщини надають допомогу в гасінні масштабних лісових пожеж у Луганській області

Рятувальники Дніпропетровщини надають допомогу в гасінні масштабних лісових пожеж у Луганській області
56005 ПЕРЕГЛЯДІВ

49 надзвичайників та 11 одиниць техніки вирушили на територію вздовж лінії розмежування, де наразі борються з вогнем вже понад тисячі людей. Лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів на Луганщині, повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

На допомогу колегам поїхали рятувальники з Дніпра, Павлограда, Синельникового, Кам’янського, Магдалинівського, Петриківського, Солонянського та Петропавлівського районів. Станом на ранок 1 жовтня продовжується гасіння 64 пожеж у природних екосистемах, 82 вже ліквідовано.

«Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування від Станиці-Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі загрожують 22 населеним пунктам, — повідомляють у ДСНС. — Евакуйовано 120 осіб із чотирьох сел. Силами ДСНС на околиці Сєверодонецька здійснюється гасіння пожежі на складі побутової хімії та лакофарбових виробів. Пожежі на заводі антисептиків (зберігається 30 тонн спирту) та на хлораторній насосної станції ліквідовано (зберігається 280 кг хлору). На даний час розповсюдження вогню в сторону м. Сєвєродонецька немає».

На жаль, через пожежі вже є жертви: загинуло 5 осіб (4 цивільних, 1 працівник лісгоспу) та госпіталізовано 10 людей. Вогнем пошкоджено орієнтовно 250 будівель.
Рятувальникам заважають надзвичайно складні погодні умови — вітер з ураганними поривами до 20 м/с, тривалий посушливий період. Все це сприяє тому, що вогонь швидко розповсюджується на значну площу. 1 жовтня така погода ще зберігатиметься, з 2 жовтня штормовий вітер вщухне.

Теги: лісова пожежа,рятувальники,ДСНС, Дніпропетровщина,Луганщина

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео