Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Кривому Розі викрито кримінальну пару, що виготовляла та збувала зброю по всій Україні

У Кривому Розі викрито кримінальну пару, що виготовляла та збувала зброю по всій Україні
52671 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перероблені стартові пістолети надсилали поштою. До того ж, чоловік та жінка входили до одного з громадських об'єднань, яке керується з Росії, повідомляє пресслужба СБУ.

За версією слідства, раніше судимий мешканець Кривого Рогу разом зі співмешканкою отримували від своїх постачальників стартові пістолети та за допомогою спеціального устаткування саморобним способом переробляли їх у вогнепальну зброю. Для збуту створили сайт в Інтернеті, продавали зброю й у спеціальних інтернет-групах. Під майстерню облаштували власний гараж.

«Під час обшуків у організаторів групи виявлено документальні матеріали щодо їхньої участі у діяльності так званого «Собрания коренных народов земли русской «Вече Руси», яке пропагує сепаратистські ідеї на шкоду територіальної цілісності України, — повідомляють у СБУ. — За оперативною інформацією, іноземні куратори організації могли використати «втемну» представників осередку для проведення екстремістських акцій під час виборів до органів місцевого самоврядування».

У помешканнях зловмисників правоохоронці вилучили 50 одиниць зброї, велику кількість бойових набоїв та запасних частин до зброї, гранати, глушники, спеціальне устаткування і чорнові записи з доказами протиправної діяльності. Чоловіка й жінку затримано та повідомлено про підозру, поліція встановлює інших фігурантів злочину.

Теги: СБУ,Кривий Ріг,зброя,розповсюдження

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео