Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Кривому Розі в матері відібрали дитину з інвалідністю за рішенням суду!

В Кривому Розі в матері відібрали дитину з інвалідністю за рішенням суду!
8480 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні провели судове засідання, під час якого вирішили, що ж далі чекатиме на 15-річну дівчинку, яка важить не більше ніж 9 кілограмів. Протягом дуже довгого часу вона знаходилась в просто жахливих умовах, в яких просто неможливо було нормально жити. Тож справа дійшла навіть до суду. Сьогодні повідомили, що рішення винесено та дівчину заберуть від батьків.

Під час засідання 11 лютого розглядали питання: “чи варто відбирати доньку у недобросовісної матері, яка не виконувала свої батьківські обов'язки. Жінка довела дитину з інвалідністю до того, що в 15 років дівчинка важить менш ніж дев'ять кілограмів. У підлітка інвалідність з дитинства, діагноз – синдром Дауна та дитячий церебральний параліч у важкій формі”. Очевидці розповіли, що в помешканні, в якому вимушена була проживати дитина, була купа бруду. Воно було непридатним до життя. Там не було навіть свіжих харчових продуктів. А про те, що в них були величезні борги за комунальні послуги, навіть не варто й казати. Дитина лежала на ліжку, на якому навіть білизни немає.

Протягом тривалого часу мати намагалась відійти від власних обов’язків. Вона не має постійного місця роботи. Піклуватись про дитину їй також було ніколи, адже вона, як виявилось, мала справи набагато важливіші. Виховуванням, так само як і піклуванням вона не займалась. Працівники державних установ протягом довгого часу намагались допомогти жінці розв’язати це питання. Вони пропонували направили дитину до якогось інтернату, де нею опікуватимуться, проте жінка була категорично проти. Вона не хотіла приймати жодної допомоги від сторонніх особистостей. Через таке поводження 26 січня Служба у справах дітей Інгулецького району прийняла рішення негайно вилучити дитину з сім'ї, а 27 січня дівчинку направили в дитяче відділення міськлікарні №8.

Найцікавіше те, що мати повністю розуміла, що дівчинка знаходилась в неналежному стані вже дуже давно. Тому вона сама погодилась із тим, що дівчинці буде набагато краще, якщо про неї потурбуються спеціальні служби. Матір поки не позбавлятимуть батьківських прав, проте дівчинку відправлять на реабілітацію, аби вона пройшла повний курс лікування. Матір зобов'язали виплачувати аліменти в розмірі 1/4 частини від її доходів, ця сума не повинна бути менше ніж 50% прожиткового мінімуму. Але оскільки городянка поки не знайшла роботу, не відомо, коли вона зможе виплачувати ці гроші.



Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео