Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ні голодній смерті: 100% озимих зійшло цього року на Дніпровщині!

Ні голодній смерті: 100% озимих зійшло цього року на Дніпровщині!
8947 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дніпровська обласна державна адміністрація повідомила про те, що цього року врожай буде досить високим. 100% озимих культур вже дали перші результати. Зійшов весь засіяний врожай. Він у відмінній якості та досить швидко росте. Тож цього року Дніпряни будуть мати вдосталь гарніру на кожен день.

В департаменті зауважили, що найкращі показники в зернових. Вони чудово витримали зиму і тепер залишилось лише дочекатись моменту збору. Трохи гірша ситуація склалась із рапсом. Проте все це сталось через погодні умови, які були минулого року. Восени майже не було опадів, через що земля сильно пересохла. Потім настала зима, спершу не морозна та також з невеликою кількістю снігу. А от вже в лютому ми отримали досить непередбачувані морози. Але попри всі негаразди, в департаменті впевнені в тому, що врожай цього року буде чудовим.

Вони повідомили, що цього року озимими культурами засіяли понад 760 тисяч гектарів полів. Під пшеницю відвели понад 560 тисяч гектарів. Посіяли також 109,4 тисячі гектар ячменю та 2,6 тисячі гектар жита. Ще 90,7 тисячі гектара засіяли озимим ріпаком. Аграрії повідомили, що майже 90% врожаю зараз знаходиться у прекрасному стані. З цього вони зробили висновок, що у 2021 році Дніпро зможе не лише самостійно себе забезпечити, а й збільшити кількість експорту. Це сприятиме покращенню стану місцевого бюджету.

Проте наразі це лише здогадки, а от як події розвиватимуться надалі, поки невідомо. Тож ми вітаємо Дніпрян із такими високими показниками. Та сподіваємось, що цього року врожай буде гарним на території всієї держави. Адже в України з’явились нові стратегічні партнери, які готові купувати в нас сільськогосподарські культури. Також нагадаємо, що в Дніпрі будують завод для перероблювання врожаю.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео