Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Державні виконавці Волині стягнули з мешканця Рожищенського району 10-ти річну заборгованість з аліментів

Державні виконавці Волині стягнули з мешканця Рожищенського району 10-ти річну заборгованість з аліментів
308697 ПЕРЕГЛЯДІВ

Виконавче провадження про стягнення аліментів з батька на утримання двох неповнолітніх дітей перебувало на виконанні у Рожищенському відділі державної виконавчої служби у Луцькому районі. Його відкрили відповідно до виконавчого листа Рожищенського районного суду Волинської області від 11.10.2011 року.
Лише застосування до боржника санкцій та заборон, передбачених ч. 9 та 12 ст. 71 Закону України «Про виконавче провадження», дозволило стягнути борг. Йдеться про тимчасові заборони у вигляді обмеження у праві виїзду за межі України, праві керувати автомобілем, користуватись зброєю та полювати.
В результаті боржник сплатив 206 617 гривень, з них 150 064 гривні заборгованих аліментів, 41 232 гривні - це штраф та 15 006 гривень - виконавчий збір.
Нагадуємо, що фінансові санкції у вигляді штрафів – один із наслідків несвоєчасної сплати аліментів. Якщо у платника аліментів виникає заборгованість у сукупному розмірі більше, ніж сума відповідних платежів за 1 рік, то на таку особу накладається штраф у розмірі 20 % заборгованої суми. При заборгованій сумі платежів за 2 роки штраф становить 30%, при заборгованості на суму платежів за 3 роки штраф зростає до 50% суми боргу.
Стягнуті штрафи перераховуються повністю на користь дитини.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео