Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Податкова амністія: в Миколаєві розповіли що потрібно знати про добровільне декларування

Податкова амністія: в Миколаєві розповіли що потрібно знати про добровільне декларування
355192 ПЕРЕГЛЯДІВ

З першого вересня в Україні розпочалась кампанія з одноразового добровільного декларування, триватиме вона протягом одного року. Упродовж цього часу українці можуть задекларувати свої активи та сплатити з них збір до бюджету. Зі свого боку держава обіцяє не карати їх за ухиляння від сплати податків за законом. Які активи потрібно декларувати та як подати таку декларацію розповіли під час вебінару, що відбувся у прямому ефірі на сторінці Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області.

Як зазначив начальник Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, одноразове добровільне декларування доходів або так звана «податкова амністія» – це унікальна можливість на компромісних умовах легалізувати статки, з яких не сплачено податків.

«За участь в декларуванні громадянин отримує ряд державних гарантій, зокрема в частині звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства, і, головне – можливість без застереження використовувати задекларовані активи у майбутньому», – зазначив очільник податкової служби регіону. 

Протягом вебінару з учасниками проговорили практичні аспекти, зокрема ставки одноразового збору і строків його сплати, порядок подання декларації. Крім цього, начальниця управління податкового адміністрування фізичних осіб Галина Боненко детально зупинилась на переліку осіб,  які мають право подати одноразову декларацію, та тих, які декларантами не можуть бути, на активах, які підлягають декларуванню, та, які вважаються такими, з яких повністю сплачено податки та збори.

Детальніше з порядком одноразового (спеціального) добровільного декларування можна ознайомитися тут.

 

Подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію можна за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/login.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео