Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Головне завдання Мінекономіки — створити безпечне середовище для життя та ведення бізнесу

Головне завдання Мінекономіки — створити безпечне середовище для життя та ведення бізнесу
351594 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд та Міністерство економіки України ставить у пріоритет відновлення України, інвестиційне середовище, гуманітарне розмінування та інші питання, що забезпечать безпечне середовище для життя та ведення бізнесу.

Ці питання обговорила  Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко  під час зустрічі з президентом і генеральним директором Атлантичної ради Фредеріком Кемпом сьогодні, 31 травня.

Як повідомляє пресслужба Міністерства економіки, у складі  іноземної делегації були директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Хербст, Віцепрезидент Атлантичної ради Грем Брукі та представник Атлантичної ради в Україні Мирослава Лузіна.

«Минулий рік був роком виживання, сьогодні, попри війну, що триває, ми стоїмо на шляху відновлення України. Релокація підприємств, надання мікрогрантів на розвиток бізнесу, експорт та підтримка міжнародної спільноти допомогли нашій економіці встояти та зберегти функціонування галузей. Наразі ми зосереджені на створенні безпечних умов для життя людей та сприятливих умов для ведення бізнесу. Ми хочемо повернути людей, які через війну змушені були виїхати за кордон та забезпечити їх роботою і житлом», — заявила під час зустрічі Юлія Свириденко.

У такий спосіб делегації Атлантичної ради повідомили про основні пріоритети роботи Уряду, поточні проєкти Мінекономіки та реформи, які проводяться в країні.

Зокрема, мова йде про створення механізму страхування воєнних ризиків. Вирішення цього питання розширить торгівлю, залучить інвестиції та реалізує проєкти відновлення. Своєю чергою для іноземного та українського бізнесу це можливість посилити інвестиційну діяльність в Україні не чекаючи закінчення війни. Наразі Україна працює спільно з міжнародними організаціями та фінансовими інституціями, як USAID, MIGA, DFC та ЕКА інших держав-партнерів.

Окремо виділяють й іншу важливу ціль — швидке та ефективне гуманітарне розмінування земель, в тому числі сільськогосподарських угідь. Зараз територія України має  174 тис. га є потенційно землі, що потребує першочергового обстеження. В першу чергу йдеться про безпеку людей, оскільки через забруднені вибухівкою території в зоні ризику перебувають 6,1 млн людей. Юлія Свириденко повідомила іноземних партнерів про потреби України в машинах для розмінування, іншій спецтехніці, навчанні спеціалістів та роботі, яку проводить Уряд з донорами та міжнародними партнерами для відкриття ринку демайнінгових послуг в Україні.

Також перший віцепрем’єр-міністр додала, що Уряд сфокусований на розробці нової економічної моделі України, яка має базуватися на таких компонентах, як, енергетична незалежність, розвиток ВПК, посилення армії, статус України, як гаранта глобальної продовольчої безпеки, гуманітарне розмінування, розвиток ІТ-галузі та людського капіталу. Напрацювання Уряду будуть представлені на конференції з відновлення Україні у червні в Лондоні.

Нагадаємо, що раніше українська політикиня зустрічалась з Повноважним Послом Королівства Нідерландів в Україні Єннесом де Молом та корейськими бізнесменами для обговорення питання гуманітарного розмінування території України. У такий спосіб Уряд держави залучає іноземних партнерів для створення «коаліції з розмінування».

Окрім цього, Україна співпрацюватиме з міжнародними партнерами у сфері розмінування, зокрема, у питанні обстеження забруднених земель, придбання спеціальної техніки та залучення іноземних операторів протимінної діяльності. Для цього створено Центр гуманітарного розмінування, де координуватимуться міжнародна допомога.

Теги: Міністерство економіки України,Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко,Міжнародна підтримка, Бізнес,розмінування територій, гуманітарна допомога,гуманітарне розмінування територій

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео