Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МЗС прокоментувало зображення українського університету на румунських монетах

МЗС прокоментувало зображення українського університету на румунських монетах
195595 ПЕРЕГЛЯДІВ

МЗС відреагувало на появу зображення Чернівецького університету на нових монетах, випущених у Румунії. Україна не матиме жодних зауважень до сусідньої країни і не розглядає цей факт як територіальну претензію.

Міністерство закордонних справ дало офіційну відповідь за фактом використання Румунією на ювілейних монетах зображення національного університету імені Ю. Федьковича. Офіційна відповідь відомства зазначає, що сусідня країна не виявляє жодних зазіхань на території  України, засуджуючи діяльність Росії у відношенні нашої держави. Тож ця подія не може розглядатися як бажання переглянути існуючі кордони. Монети, що викликали соціальний дисонанс, були випущені до 1 грудня – дня єднання румунських земель.

Згідно з відповіддю міністерства, Румунія не лише виконує правила добросусідства, але й послідовно підтримує інтеграційні прагнення та європейське спрямування України. Щоправда, у сусідній країні є невелика кількість політиків та громадських активістів. Вони відзначаються екстремістськими поглядами, які просувають серед представників своєї етнічної меншини на території України. Однак подібна активність, згідно відповіді МЗС, піддається нагляду та протидії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео