Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прем’єр-міністр упевнений: українців знову буде 52 мільйони

Прем’єр-міністр упевнений: українців знову буде 52 мільйони
56537 ПЕРЕГЛЯДІВ

Виступаючи на засідання уряду 13 лютого, Володимир Гройсман поділився своїми очікуваннями щодо демографічної ситуації в Україні. Прем’єр висловив упевненість, що в найближчому майбутньому Україна здатна досягти своєї колишньої чисельності у 52 мільйони.

13 лютого пройшло засідання уряду, під час якого його очільник Володимир Гройсман підняв важливі соціальні теми. Серед них – сучасна демографічна ситуація у державі. За підрахунками голови Кабінету Міністрів, найближчими роками Україна зможе досягти чисельності у 52 мільйони. Для цього необхідно дотримання ряду умов та проведення певних реформ.

Перше, на що звернув увагу Володимир Гройсман – необхідність збільшення рівня народжуваності. Для цього, за словами прем’єр-міністра, вводяться різні соціальні програми, зокрема програми з підтримки сімей та народжуваності. Зокрема, зауважив прем’єр, протягом 2018 року черга у дошкільні заклади освіти скоротилася більше ніж на 13 тисяч місць. Разом з цим у дитячих садочках було створено 24 тисячі нових місць. Важливе значення має також надання безкоштовного житла сиротам, які випускаються з інтернатів. За минулий рік держава надала таке житло 829 молодим громадянам, які позбавлені батьківської опіки.

Неодмінною умовою збільшення чисельності населення, за словами Гройсмана, є повернення українців з-за кордону. За статистикою, у світі зараз проживає 65 тисяч наших громадян, тому необхідно забезпечити умови для повернення українців на батьківщину.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео