Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Прем’єр-міністр назвав орієнтовний рівень заробітної плати на 2021 рік

Прем’єр-міністр назвав орієнтовний рівень заробітної плати на 2021 рік
112822 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прем’єр-міністр повідомив про орієнтири, які має уряд відносно середнього рівня заробітної плати на найближчі роки. Згідно плану, до 2021 року цей показник має дорівнювати еквіваленту 620 доларів. Про це Гройсман повідомив під час зустрічі з представниками профспілок та роботодавцями.

14 травня Володимир Гройсман провів зустріч з представниками профспілок та роботодавців, у результаті якої була підписана нова тристороння угода з урядом. Під час зустрічі голова Кабміну роз’яснив плани влади щодо підвищення рівня заробітної плати на найближчі роки. Так, на 2021 рік середня зарплата в Україні має скласти 620 доларів. За словами Гройсмана, зростання національної економіки неодмінно приводить до покращення якості життя людей та збільшення їхніх доходів. На даний момент, за інформацією, яку надав прем’єр, уряд уже створив механізми, що дозволять протягом останніх 3 років підвищити рівень мінімальної зарплати втричі.

Окремим пунктом, на якому зосередив увагу Гройсман, є розвиток середнього класу в Україні. Саме покращення життя вчителів, лікарів та інших представників цієї категорії є прерогативою для уряду на найближчий час. У підписаній угоді йдеться і про важливість просування на внутрішньому і зовнішньому ринках українського виробника. Тож, інші сторони угоди мають забезпечити конкурентоспроможність робочих місць, удосконалення умов для легалізації робочих місць та покращення системи професійної підготовки, перекваліфікації  та навчання працівників на робочому місці. Угода вперше містить пункти щодо зобов’язань роботодавців у забезпеченні відповідного рівня охорони здоров’я працівників.

Теги: Гройсман,прем'єр-міністр ,уряд,зарплата,Україна

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео