Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кабінет Міністрів посилив антиросійські санкції

Кабінет Міністрів посилив антиросійські санкції
28615 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час засідання 15 травня Уряд України прийняв рішення про розширення економічних санкцій по відношенню до Росії. У результаті було переглянуто перелік заборонених товарів і введене додаткове мито для товарів російського виробництва.

15 травня відбулося чергове засідання Кабінету Міністрів. Одним з рішень уряду стало розширення санкцій проти Росії. Міністр економічного розвитку Степан Кубів пояснив таке рішення уряду: санкції є віддзеркаленням дій та рішень російської влади. Головним чином нові заборони стосуватимуться кількох груп промислових товарів, сільськогосподарської продукції, мінеральних добрив та транспортних засобів.

Ще одне рішення, яке було прийнято під час засідання уряду – запровадження спеціального додаткового мита. Прибуток, який буде надходити у бюджет від сплати цього мита, використовуватиметься з метою імпортозаміщення. Новий вид мита вступить у силу з 1 серпня поточного року.

Як пояснив Кубів, нові санкції протидіятимуть витоку капіталу з України до країни-агресора,  а також активізує потужність вітчизняних промислових потужностей і створити додаткові робочі місця.

Виступаючи на засіданні Кабміну, Володимир Гройсман зауважив, що санкціям підлягатимуть у першу чергу товари, які Україна виробляє сама і які можуть бути замінені вітчизняними аналогами. Повний перелік заборонених товарів був оприлюднений урядом.

Раніше стало відомо, що 18 квітня поточного року в уряді Російської Федерації прийняли рішення про заборону експорту до України окремих груп товарів – нафти та нафтопродуктів. А до того Петро Порошенко підписав рішення РНБО щодо запровадження санкцій по відношенню до окремих юридичних і фізичних осіб, які брали участь в агресії проти України. Нинішнє рішення Кабміну України стало логічним продовженням означених подій.

Теги: санкції,Росія,Україна,Уряд,посилення,товари

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео