Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Володимир Гройсман повідомив про свою відставку

Володимир Гройсман повідомив про свою відставку
196790 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прем’єр-міністр України повідомив про своє рішення піти у відставку. Про це Володимир Гройсман офіційно заявив під час брифінгу, який відбувся 20 травня. Головною причиною стало те, що голова уряду та новообраний президент мають різні погляди на майбутній розвиток держави.

Через різницю у баченні майбутнього України прем’єр-міністр Володимир Гройсман вирішив залишити свою посаду. Так він заявив під час брифінгу, який був проведений 20 травня після інавгурації Володимира Зеленського.

Відповідаючи на питання під час брифінгу, Володимир Гройсман нагадав, що під час інавгурації новообраний президент закликав уряд піти у відставку. Однак відповідне рішення прем’єр прийняв для себе ще минулої середи під час чергового засідання уряду. За словами Гройсмана, після оголошення результатів виборів він запропонував Зеленському і парламентаріям сформувати спільний порядок денний на найближчий час і одразу згуртовано приймати рішення. Однак президент бачить інший шлях, тому має взяти відповідальність за наслідки лише на себе.

Підсумовуючи трирічний термін свого прем’єрства, Гройсман зазначив, що йому не соромно за проведену роботу. На нинішній момент українцям немає жодних причин боятися втрати своєї державності. На підтвердження своєї думки прем’єр навів кілька фактів: станом на 2010 рік валютні резерви України складають більше ніж 30 мільярдів доларів, на єдиному казначейському рахунку наразі знаходиться 57 мільярдів гривень. Протягом останніх років були проведені численні реформи, регулярно підвищувалася мінімальна заробітна плата, а українська армія вперше здобула достатнє фінансування. Підсумком брифінгу Гройсмана стало запевнення у тому, що країна залишається для нього у пріоритеті, тому він планує зібрати команду однодумців, щоб разом робити зміни в Україні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео