Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Володимир Гройсман перевірив, як на Полтавщині ремонтують дороги

Володимир Гройсман перевірив, як на Полтавщині ремонтують дороги
197280 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дорогу М-03 Київ-Харків-Довжанський востаннє ремонтували в 2012 році. Реконструювати автошлях почали минулого року. Нині роботи виконують на ділянці в Лубенському районі на 197 - 210 км. Як триває ремонт,  перевірили Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та т.в.о голови облдержадміністрації Олег Пругло.  

«Для мене як для Прем’єр-міністра надзвичайно важливо будувати і створювати. Але, на жаль, є й ті, хто звик руйнувати. З 2017-го  ми постійно фінансуємо систему будівництва доріг. У 2016 році вся дорожня інфраструктура, яка б мала будуватися, була фактично розвалена. Ми розробили нову систему будівництва доріг. Створили дорожній фонд, механізми його наповнення. Почали надавати чіткі пріоритети будівництву між обласними центрами. Треба й далі продовжувати працювати, тоді отримаємо результат. Наш план щодо розвитку українських доріг успішний і ми продовжуватимемо роботу в цьому напрямку.  Нині мене турбує питання будівництва доріг між районними центрами. Там маємо величезні проблеми, дороги розвалені. Незабаром, я впевнений, презентуємо програму, яка дасть відповідь, як треба зробити ці дороги і за який період», – наголосив Володимир Гройсман.

Виконання робіт фінансують з державного бюджету. За два роки на реконструкцію дороги М-03 виділили понад 700 млн грн. Зараз підрядник працює по лівій стороні. Триває укладання шарів асфальтобетону. До речі, підрядник використовує асфальтобетон, виготовлений на Пирятинському заводі. Ширина смуги руху – 3,75 м. Ширина проїжджої частини –  2х7,5м.

«Для нас головне – безпека учасників дорожнього руху. Тому будівництво та реконструкція обходів населених пунктів – пріоритет у нашій діяльності. Так, роботи в Лубенському районі були заморожені майже 10 років. Минулого року завдяки впровадженню дорожнього фонду вдалося продовжити реконструкцію обходу Лубен. До кінця року плануємо її завершити і пустити повноцінний рух по 4-х смугах», ­ – сказав начальник Служби автодоріг Полтавської області Володимир Трояновський.

На відремонтованій ділянці автівки зможуть рухатися зі швидкістю 110 км/ год. Вздовж нової дороги робітники встановлюють металеві бар’єри, дорожні знаки та наносять розмітку. Також облаштують нові зупинки та планують облаштувати майданчики для зважування вантажівок. Роботи планують завершити цьогоріч.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео