Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що робити у разі отримання платіжки на гарячу воду та тепло за завищеною ціною

Що робити у разі отримання платіжки на гарячу воду та тепло за завищеною ціною
226035 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Столична юстиція завжди стоїть на захисті порушених прав громадян. Фахівці юстиції Києва розповіли для споживачів, які отримують завищені платіжки за газ та гарячу воду, як захистити свої права.

У жовтні запрацює ініціатива Уряду, яка запроваджує граничні ціни на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води на майбутній опалювальний період. Українці зможуть зекономити від 10 до 40% в залежності від регіону.

Урядом встановлено такі граничні ціни/тарифи на послуги для населення міст обласного значення та м. Києва:

• з постачання теплової енергії: у разі оснащення приладами обліку - 1400 гривень за 1 Гкал (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності приладів обліку - 35,21 гривні за 1 кв. метр (з урахуванням податку на додану вартість); 

• з постачання гарячої води: за умови підключення рушникосушильників до систем постачання гарячої води - 83,66 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням податку на додану вартість); у разі відсутності рушникосушильників - 75,74 гривні за 1 куб. метр (з урахуванням податку на додану вартість).

«Органи місцевого самоврядування повинні до початку опалювального сезону 2019-2020 років привести тарифи до обґрунтованого рівня. Кожен мешканець області може перевірити на офіційному вебсайті місцевого органу, який встановлює тариф на послуги теплопостачання та постачання гарячої води, чи здійснено перерахунок цих тарифів відповідно до урядової постанови», – зазначає очільник столичної юстиції Станіслав Куценко.

Він додав, якщо орган місцевого самоврядування залишив тарифи завищеними, громадянам необхідно:

1. Звернутися на Урядову «гарячу лінію» за номером 1545 або направити звернення на адресу Уряду (01008, м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 12/2), повідомивши про бездіяльність органів місцевого самоврядування щодо перерахунку тарифів на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води.

2. Звернутися до органу місцевого самоврядування з вимогою щодо виконання рішення Уряду. Зразок вимоги можна завантажити за посиланням на сайті Міністерства юстиції https://minjust.gov.ua/.

 

 

Також Станіслав Куценко зауважив, що зменшення тарифів не вплине на отримання субсидій, її не доведеться знову переоформлювати.

 

Теги: платіжки, тарифи, комунальні послуги, Уряд, захист прав, права споживачів

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео