Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Стажування для приватних виконавців у відділах державної виконавчої служби столиці

Стажування для приватних виконавців у відділах державної виконавчої служби столиці
197619 ПЕРЕГЛЯДІВ

У державній виконавчій службі столиці проходять стажування претенденти на приватного виконавця. Перший стажист наразі переймає досвід у Дніпровському районному відділі державної виконавчої служби міста Києва.

Особи, які мають бажання стати приватними виконавцями, повинні після навчання пройти стажування. Наказом Міністерства юстиції України від 12.04.2019 № 1191/5 «Про затвердження змін до деяких наказів Міністерства юстиції України» внесено зміни до Порядку допуску до професії приватного виконавця, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 25.10.2016 № 3053/5 (далі – Порядок допуску). змінено порядок проходження стажування приватного виконавця та передбачено можливість осіб проходити стажування як в органах державної виконавчої служби, так і в приватних виконавців.

Згідно з пунктом 2 розділу III Порядку допуску у новій редакції стажування особи в органі державної виконавчої служби забезпечується Головними територіальними управліннями юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі (далі – Головне територіальне управління юстиції). Стажування особи у приватного виконавця забезпечується Радою приватних виконавців регіону, а в разі якщо у виконавчому окрузі Раду приватних виконавців регіону не сформовано, – Радою приватних виконавців України (далі – Рада приватних виконавців).

Для проходження стажування в органах державної виконавчої служби столиці особі необхідно подати до Головного територіального управління юстиції у місті Києві заяву, до якої додати копії: документа, що посвідчує особу; диплома про вищу юридичну освіту; свідоцтва про проходження навчання.

Очільник столичної юстиції Станіслав Куценко пояснив, хто такі приватні виконавці та на яких засадах вони працюють.

Приватний виконавець – це суб'єкт незалежної професійної діяльності, уповноважений державою на здійснення діяльності з примусового виконання рішень, визначених законом та у спосіб і порядок, встановлений законом.   

Для того щоб отримати ліцензію і приступити до роботи, претенденти на роботу приватними виконавцями мають пройти навчання та стажування, після чого скласти іспит. 

Для цього необхідно подати Кваліфікаційній комісії приватних виконавців при Міністерстві юстиції України наступний пакет документів:

- заяву про допуск до складання кваліфікаційного іспиту;

- копію диплома про вищу юридичну освіту;

- довідку про відсутність судимості;

- інформаційну довідку з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення;

- копії документів про наявність відповідного стажу роботи;

- копію документа, що посвідчує особу;

- копію свідоцтва про проходження особою навчання;

- копію свідоцтва про проходження особою стажування (крім осіб, які, відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», звільнені від проходження стажування);

- копію посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою;

- заяву про надання згоди на обробку персональних даних у довільній формі;

- дві фотокартки розміром 40x30 мм.

Копії документів, які додаються до заяви, повинні бути засвідчені особистим підписом особи.

Маючи на руках документи про навчання, стажування і успішне складання іспиту, необхідно зробити завершальні дії: стати на облік в податковій службі, укласти договір про страхування цивільно-правової відповідальності, обладнати офіс згідно з вимогами законодавства, виготовити печатку, відкрити рахунки і повідомити Міністерство юстиції України про початок діяльності приватного виконавця. Після внесення інформації про себе до Єдиного реєстру приватних виконавців України приватний виконавець має право розпочати здійснення своєї діяльності.

 

Теги: стажування, приватні виконавці

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео