Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ЗНО-2020 проведуть у червні або у серпні: два сценарії від Міносвіти

ЗНО-2020 проведуть у червні або у серпні: два сценарії від Міносвіти
146754 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство освіти і науки через карантин в Україні підготувало два сценарії проведення зовнішнього незалежного оцінювання. За словами т.в.о. міністра освіти і науки Любомири Мандзій, ЗНО у 2020 році відбудеться тоді, коли закінчиться карантин.

«МОН розробив мінімум два сценарії. Якщо карантин закінчиться до початку червня, ми можемо говорити про проведення пробного ЗНО у червні, а з 25-го червня — основної сесії ЗНО. Якщо ж терміни карантину будуть продовжені і буде можливість почати пробне ЗНО в серпні, то з 25-го серпня буде можливість проводити основну сесію ЗНО», — заявила Мандзій.

А поки Міносвіти пропонує випускникам шкіл потренуватися у тестуванні онлайн. В особистих кабінетах учасників з’явилися інформаційні відео та можливість роботи з тестами і бланками відповідей.

«Пробне ЗНО наразі відтерміновано, оскільки дати його проведення напряму залежать від тривалості карантину. І цей час — можливість підготуватись до тестів краще. Матеріали, розміщені Українським центром оцінювання якості освіти в особистих кабінетах учасників пробного ЗНО, дадуть змогу побачити процес тестування на власні очі, дослідити його інструменти та підготуватись психологічно», — повідомила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Після того, як епідеміологічна ситуація стабілізується, всі зареєстровані учасники зможуть пройти пробне ЗНО у звичному форматі. Про дати його проведення повідомлять додатково.

Усі зміни в освітньому процесі, впроваджені через карантин, відтепер зібрано на окремому інформаційному ресурсі. Зокрема, там розміщено інформацію про дистанційне навчання, завершення навчального року в школах, цьогорічне ЗНО та вступну кампанію.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео