Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Команда Української антарктичної експедиції не змогла дістатися Антарктиди через пандемію

Команда Української антарктичної експедиції не змогла дістатися Антарктиди через пандемію
117773 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наразі йде пошук шляхів, аби все ж таки доправити членів експедиції на станцію «Академік Вернадський», де вони мають змінити своїх колег, які працюють там вже близько року. Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти.

Команда 25-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) доїхала тільки до Стамбула та була змушена повернутися в Україну через карантин у Чилі та майже у всіх країнах Південної Америки. Незважаючи на те, що українці виїхали майже на два тижні раніше, випередити карантинні обмеження виявилося неможливим. Просидівши три дні в Стамбулі, команда 25-ї УАЕ повернулася до Києва.

«Під час поїздки команда була максимально захищена від коронавірусу — всіх забезпечили респіраторами, окулярами, антисептиками тощо, — повідомляє Міністерство освіти. — Зараз учасники експедиції почуваються добре, після приземлення літака вони пройшли температурний скрінінг. Попри це, весь склад експедиції добровільно поїхав на тимчасову обсервацію, всім буде зроблено лабораторний тест на наявність коронавірусу».

Тим часом, у Національному арктичному науковому центрі за допомогою МЗС шукають шляхи, аби все ж таки доправити 25-у експедицію в Антарктиду. Там на них дуже чекають колеги з 24-ї експедиції, які працюють на станції «Академік Вернадський» вже майже рік.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео