Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Державна митна служба планує у 2020 році запустити мобільний додаток «e-Borders»

Державна митна служба планує у 2020 році запустити мобільний додаток «e-Borders»
118295 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українці зможуть за допомогою смартфона стежити за тим, що відбувається на кордоні та отримувати всі сервіси онлайн. 

Про це повідомив керівник Державної митної служби Максим Нефьодов. 

«Ми хочемо запровадити наступного року мобільний додаток «e-Borders», який спільно з нашими колегами з Державної прикордонної служби дозволить кожній людині не тільки розуміти, що реально відбувається на кордоні, але й отримувати в режимі онлайн ті сервіси, які має надавати держава для тих, хто хоче перетинати кордон», — заявив Максим Нефьодов.

Керівник ДМС наголосив, що цифрова трансформація на митниці є одним із пріоритетів, який допоможе у боротьбі з корупцією. За півроку там планують переглянути систему управління ризиками та відкрити систему бізнес-аналітики, яка дозволить слідкувати за роботою митниці. Зокрема, запрацює портал відкритих даних та автоматичні сервіси для класифікації та інтеграції з базами інших країн.

Як зазначили у відомстві, вони планують відкрити знеособлену інформацію щодо митної вартості товарів. Запровадити протягом найближчих місяців планують і систему самостійного декларування транспортних засобів, а після цього й інших відносно простих товарів, що переміщують громадяни. За словами Максим Нефьодова, це не тільки дозволить спростити процес, але і здешевити його для людини.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео