• Про нас
  • Контакти
  • Увійти/Зареєструватись
  • Укр
    • Укр
    • Рус
    • En

Unt

ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО УНТ
UNT NEWS AGENCY

  • ГОЛОВНА
  • УКРАЇНА
  • РЕГІОНИ
  • СВІТ
  • ВІЙНА
  • ПОЛІТИКА
  • КОРУПЦІЯ
  • КРИМІНАЛ
  • СУСПІЛЬСТВО
  • АНАЛІТИКА
  • ПРОЕКТИ
  1. Головна
  2. Новини
  3. Держава
  4. Уряд
  5. Що подають до столу на Різдво в різних регіонах країни?
Що подають до столу на Різдво в різних регіонах країни?
  • УКРАЇНА ІНФОРМ
  • 6 січня 2021, 15:55
  • 59079

Що подають до столу на Різдво в різних регіонах країни?

Традиційно в усіх регіонах країни заведено подавати гостям 12 пісних страв. Символом свята вважають кутю та узвар. Всі інші страви обирають згідно з бажаннями родини. Проте виявляється, що кожен регіон України має ще по одному-два традиційні частування, які завжди подають до столу саме в цій місцевості. Тож помандрували до них у гості.

Чим частують в Галичині та на Закарпатті?

Так, Закарпаття – це перлина цікавих традицій. Тож і в Карачун, як вони називають Різдво, на столі в них головна не кутя, а бобальки та пончики. В чому особливість цього дивного блюда? Це тісто, яке запікають з маком та горіхами. А от в Галичині такі пампухи можуть подати й з шоколадом.

Бобальки з чого зробити?

15 г живих дріжджів, 300 г муки, 150 мл води, 40 г цукру, 3 г солі та 3 ст. л. меду. А для начинки візьміть родзинки 100 г та мак 100 г.

З цукром та дріжджами змішайте теплу воду. Додайте муку, сіль, замісіть тісто та залиште його на 20 хвилин. Потім змішайте ще раз та поділіть на маленькі частини. Випікайте до рум’яної скоринки. Потім опустіть їх на 5 секунд в кип’яток. Потім залийте їх медом з маком та родзинками. Ось бобальки й готові.

Чим дивують Волинь та Полісся?

Вони готують грибний борщ з домашньою запіканкою. Різдвяним грибним борщем навряд когось здивуєш, а от запіканка з локшиною це вже щось цікаве.

Як її готують?

Сир – 500 г, вершкове масло – 100 г, цукор – 0,5 склянки, яйця – 3 шт., Панірувальні сухарі – 2 столових ложки, домашня локшина – 300 г.

Локшину відварюють. Потім відділяють білки, збивають та перетирають із сиром, цукром та половиною масла. Другу половину масла розтоплюють у формі, викладають локшину, сир і так по черзі. Останньою має йти локшина. Потім це обливають маслом та присипають сухарями. Запікають до готовності.

А що готують слобожанці?

Святкові паляниці та карасів в сметані. Рецептів безліч. Проте зазвичай вони просто змащують карася сметаною з крохмалем, сіллю, перцем, лимоном, луком та мукою. Та запікають.

Крім слобожанців, рибу обожнюють ще й одесити. Проте вони найчастіше готують скумбрію та козацьку закуску.

Важливе

    • Україна
    • 12.07.2025

    Адвокат Литвиненко - агент ?

    • Російське вторгнення в Україну
    • 31.10.2024

    Як правильно охолодити і подати шампанське для вашої вечірки?

    • Російське вторгнення в Україну
    • 28.07.2024

    Судитимуть чотирьох ворожих пропагандистів з Луганщини

    • Російське вторгнення в Україну
    • 28.05.2024

    Повідомлено про підозру псевдозаступнику окупаційної адміністрації Світлодарська

    • Російське вторгнення в Україну
    • 27.05.2024

    Олександр Приймак! Його партнер Володимир Носов має бізнес в Криму і співпрацюють з компаніями Жеваго, Міттала та Круця

Мої відео
Рекомендовані
${ video.source.title }

Відео відсутнє