Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У травні відділи ДРАЦС Волині повторно видали 653 свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану

У травні відділи ДРАЦС Волині повторно видали 653 свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану
324976 ПЕРЕГЛЯДІВ

У травні 2021 року відділи ДРАЦС Волині повторно видали 653 свідоцтва. Загалом з початку року повторно свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану отримали 3756 громадян, - зазначає заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) у Волинській області Ольга Семенюк.
Повторна видача свідоцтва здійснюється за заявою особи, щодо якої складено запис, батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, представника закладу охорони здоров’я, навчального або іншого дитячого закладу, де постійно перебуває дитина, органу опіки та піклування.
Також свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану можуть повторно видаватись представнику особи у разі документального підтвердження його повноважень (за довіреністю).
Свідоцтва про народження дітей повторно видаються їх батькам і усиновителям незалежно від віку дитини. Якщо особа позбавлена батьківських прав, свідоцтва про народження дітей повторно не видаються.
Свідоцтво про смерть повторно видається другому з подружжя та близьким родичам померлого, особі, яка є спадкоємцем за законом або заповітом та представникові органу опіки і піклування у разі виконання ним повноважень з опіки та піклування стосовно осіб, які мають право на отримання такого свідоцтва.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео