Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Гройсман: Україна може отримати «енергетичну та газову незалежність»

Гройсман: Україна може отримати «енергетичну та газову незалежність»
134801 ПЕРЕГЛЯДІВ

Актуальне питання знищення корупційних схем у сфері газопостачання шляхом встановлення єдиної ринкової ціни на газ, відновлення українського газовидобування та, як наслідок, повернення нашій країні втраченої незалежності у сфері енергопостачання – саме такі перспективи змалював Прем’єр-міністр України під час «Години запитань до Уряду». Крім того, Володимир Гройсман оголосив можливі строки відновлення української «енергетичної та газової незалежності» при умові дотримання вищезазначених пунктів.

За словами політика, мова йдеться про найближчі 3-4 роки, протягом яких Україна зможе повністю перейти на споживання виключно локального газу та знищити подвійну ціну на нього, змушуючи Державний бюджет займатися компенсацією вражаючої різниці у коштах.

Варто відзначити, що за весь час існування незалежної України загальна компенсація різниці досягла 53 мільярдів гривень.

Встановлення виключно єдиної ринкової ціни на газ здатне не тільки відновити джерела енергії та покращити сьогоднішню ситуацію, що склалася у контексті українського енергозбереження, а й добитися бажаної соціальної справедливості, яка дозволить платити кожному громадянину України за газ рівно стільки, скільки він спожив за конкретний проміжок часу.

Нагадуємо про те, що напередодні проведення «Години запитань» Уряд ухвалив рішення про встановлення на газ єдиної ринкової ціни.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео