Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Опалювальний сезон в Україні під загрозою зриву?

Опалювальний сезон в Україні під загрозою зриву?
189053 ПЕРЕГЛЯДІВ

Верховна Рада розробила спеціальний законопроект, згідно якого суб'єкти господарювання, котрі виробляють та постачають українцям теплоенергію, продовжуватимуть займатися власною діяльністю і надалі. Аби зрозуміти, для чого депутати розробили подібний документ, важливо знати трохи попередніх фактів щодо цього.

Наразі рахунки підприємства «Київенерго», котрий є головним постачальником тепла в оселі жителів України, заблоковані. Сталося це через велику заборгованість суб'єкта господарювання держбюджету і, якщо «Київенерго» блокуватимуть й надалі, українці можуть залишитися без тепла на початку опалювального сезону.

Документ, розроблений Верховною Радою, передбачає заборону штрафних начислень вищезазначеному підприємству. А вже прийнятий Закон «Про міри щодо функціонування суб'єктів господарювання у галузі тепло та водопостачання» допоможе опалювальному сезону стартувати у нашій державі у належний строк. І хоча 253 депутати ВР проголосували «за» прийняття законопроекту про заборону нарахування штрафу «Київенерго», практичне введення документу поки що залишається під великим питанням з боку української влади. А разом з ним – і початок опалювального сезону.

 


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео