Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Територіальні громади в Україні утворюватимуться без змін у районних межах

Територіальні громади в Україні утворюватимуться без змін у районних межах
189460 ПЕРЕГЛЯДІВ

4676 – такий номер отримав щойно прийнятий депутатами Верховної Ради України законопроект щодо добровільного об'єднання українських територіальних громад. Згідно законодавчого документа, вони віднині матимуть право об'єднуватися та не зазнавати подальших змін у контексті територіальної цілісності власних районів.

Цікаво, що зазначений вище законопроект було прийнято лише з другого разу. Вперше за документ проголосували 219 народних депутатів, а вже вдруге – на дев'ятнадцять осіб більше. Окрім нового регламенту щодо територіальних громадських об'єднань, законопроект має на меті чітке визначення послідовності дій під час місцевих виборів у вже новостворених громадах. До того ж у зв'язку з цим зміни отримають одразу дві статті українського закону стосовно добровільного об'єднання територіальних громад і Земельний кодекс України.

Аби забезпечити повноцінне проведення виборів у територіальних громадах, інша державна установа – Кабінет міністрів – прийняла рішення виділити більше десяти мільйонів гривень для цього. Варто відзначити, що початкова сума цих коштів становила біля шести мільйонів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео