Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що не вдалося Україні реформувати за вимогою ЄС

Що не вдалося Україні реформувати за вимогою ЄС
186229 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європейська комісія боротьби з расизмом та нетерпимістю незадоволена тим, що в Україні виконуються вимоги європейського уряду лише частково

Європейська комісія боротьби з расизмом та нетерпимістю незадоволена тим, що в Україні виконуються вимоги європейського уряду лише частково.
Однією з таких, було створення спеціального органу, який би вирішував задачі координації роботи уряду у сфері боротьби з дискримінацією та расизмом.
На думку ЄКРН в нашій державі слід створити окремий орган, адже Верховна рада не є пристосованою для цієї роботи, адже сама установа є незалежною установою. Міністерство культури, яке в свій час певний термін вирішувало питання дискримінації також не підходить на цю роль, адже воно виконує лише процес обміну інформацією, а реально проблему вирішити не може. Саме про це і говориться у звіті.
«Україна повинна скоординувати свої зусилля, щоб направити боротьбу з дискримінацією та нетерпимістю у потрібне русло. Саме тому, слід розширювати повноваження новостворених органів, які на даний момент обмежуються вирішенням проблем виключно з етнічними меншинами. Не більше», - йде мова у звіті комісії.
Більше того, на даний момент в Україні ще досі немає ефективної процедури визначення статусу біженця та надання вимушеним переселенцям відповідних гарантій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео