Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Конституційний суд ухвалив децентралізацію України

106650 ПЕРЕГЛЯДІВ

Конституційний суд виніс позитивне рішення щодо представленого Петром Порошенком проекту змін до Конституції, щодо питання децентралізації, який було внесено до розгляду у ВР ще 16 липня.

Так, тепер замість місцевих держадміністрацій виконавчу владу будуть здійснювати перфекти, що будуть призначатися і звільнятися наказом Президента за поданням Кабміну. Перфекти не матимуть права втручатися в оперативне управління, не зможуть розпоряджатися бюджетними грошима та іншими фінансами місцевого самоврядування. Що ж тоді має право робити перфект? Він матиме право призупиняти дію прийнятих актів самоврядування, якщо ті якимось чином не відповідають Конституції України чи іншим законам України.

Президент, КС та ВР мають право притягати до відповідальності ті ради, що будуть приймати рішення, які створюють небезпеку для цілістності території, безпеки держави та її суверенітету.

Метою такого рішення є перехід від централізованої влади та будівництво нової моделі, яка буде повною мірою реалізовувати положення Європейської хартії місцевого самоврядування, субсидіарності та фінансової самодостатності місцевого самоврядування.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео