Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Спікер Верховної Ради підписав Закон про мову

Спікер Верховної Ради підписав Закон про мову
84664 ПЕРЕГЛЯДІВ

14 травня спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм був підписаний нормативний акт, широко відомий як Закон про мову. Незважаючи на те, що ухвалений закон був 25 квітня, на шляху до його підписання виникли перепони у вигляді проектів постанов щодо скасування рішення депутатів.

25 квітня депутатами Верховної Ради був прийнятий закон №5670 «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Однак одразу після ухвалення документа парламентською більшістю закон був тимчасово заблокований через подання кількох постанов щодо скасування відповідного рішення Верховної Ради. Зокрема, протести були подані депутатами від опозиційних політичних сил Вадимом Новинським, Нестором Шуфричем, Олександром Вілкулом та іншими. 14 квітня Верховна Рада відхилила всі подані проекти, тим самим розблокувавши закон для підписання його спікером.

Андрій Парубій урочисто підписав закон та висловив подяку всім, хто провів роботу над створенням документа. Водночас спікер попередив: усі, хто вважають, що політична кон’юнктура змінилася і можна планувати реванш та скасування важливих нормативних документів, помиляються. Парубій зауважив, що з моменту подання проекту закону «всі сили пекла» згуртовано виступили проти його ухвалення. Однак професіоналізм та стійка громадянська позиція перемогли, і документ отримав силу. Наразі закон про мову відправлений на підпис президенту Петру Порошенку.

Теги: закон, мова, підписання, Парубій, Верховна Рада, проект

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео