Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ірина Геращенко залишить тристоронню контактну групу

Ірина Геращенко залишить тристоронню контактну групу
28630 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після зміни влади Ірина Геращенко не бачить можливості продовжувати виконання своїх обов’язків як члена контактної групи з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Тому віце-спікер прийняла рішення залишити цю посаду, про що повідомила 16 травня.

Віце-спікер Верховної Ради і за сумісністю уповноважений Петра Порошенка Ірина Геращенко не бачить себе у майбутньому у ролі представника України у складі тристоронньої контактної групи. З урахуванням цього факту перший заступник голови Верховної Ради написала заяву на звільнення з цієї посади. Крім того, Геращенко офіційно припинить свою діяльність як уповноваженого Президента з мирного врегулювання ситуації на окупованих територіях. Відповідну заяву віце-спікер уже подала на розгляд Президенту.

Принагідно Ірина Геращенко відзвітувала за проведену протягом останніх п’яти років роботу, зізнавшись, що кожен заручник і загиблий став її особистим болем. З 2014 року вона здійснила понад 80 робочих візитів на Донбас, внесла більше 35 законодавчих ініціатив, ініціювала 20 постанов Верховної Ради,  а також взяла участь у більше ніж 500 міжнародних зустрічах. Віце-спікер закликала боротися до останнього до повного звільнення окупованих Росією територій і досягнення миру. Своє звернення Ірина Геращенко опублікувала на сторінці у Facebook, подякувавши Петру Порошенку за тривалу і плідну співпрацю.

Пояснюючи причину свого рішення, Геращенко зауважила, що мінський формат потребує перезавантаження, чого вона очікує від нової влади.

Теги: Геращенко,заява,звільнення,посада,тристороння контактна група

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео