Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Завершене позачергове засідання Верховної Ради від 22 травня.

Завершене позачергове засідання Верховної Ради від 22 травня.
224806 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні в Раді відбулося обговорення запропонованих Володимиром Зеленським законопроектів про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України» та про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі».

У Верховній Раді думки щодо висунутих президентом законопроектів розділилися. Так, представник з партії «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов сказав: «Наша фракція не буде підтримувати цей проект»

Представник від партії «Відродження» Анатон Яценко також закликав не голосувати за дані закони.

Ось, що з цього приводу думають представники інших партій:

«Самопоміч»: «Мажоритарка коштує людям сотні мільйонів гривень. Хочете відкриті списки – відкрийте списки, кожна партія.»

«Воля народу»: «Мажоритарна система є єдиною системою, де диктат може дивитися людям в очі. Закритим спискам – ні. Відкриті списки повинні бути.»

«Радикальна партія»: «Те, що відбувається сьогодні – демонстрація, що президент топчеться ногами по конституції.» Таку думку висловив лідер партії Олег Ляшко.

«Опоблок»: «Ми за ухвалення виборчого кодексу»

«Батьківщина»: «Треба негайно міняти виборчий закон. Це основа політичної системи в Україні. Добре, що запропонували нову виборчу систему. Давайте проголосуємо за неї та зробимо перший крок»

«Народний фронт»: «Вчора президент зробив помилку – порушив конституцію.»

В кінцевому рахунку депутати так і не змогли внести законопроекти президента до порядку денного. За це проголосувало всього 92 з потрібних 226 парламентаря.

Наступне позачергове засідання Верховної Ради планується на 28 травня 2019 року.

Теги: Верховна Рада України,Рада,законопроекти

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео