Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Верховній Раді розглянуть можливість перейменування двох областей

У Верховній Раді розглянуть можливість перейменування двох областей
84704 ПЕРЕГЛЯДІВ

Парламентарії розглянуть питання зміни назв двох українських областей. Відповідний законопроект пройшов попередній розгляд і був рекомендований до виконання як такий, що відповідає нормам законодавства, тому найближчим часом документ може бути направлений на розгляд народних депутатів.

У Парламентському комітеті з питань правової політики і правосуддя були розглянуті законопроекти про перейменування двох областей України. Проекти стосуються перейменування Дніпропетровської та Кіровоградської областей. Оскільки, за висновком відповідного комітету, положення проектів відповідають законодавчим нормам, документ рекомендований Верховній Раді до голосування щодо внесення запропонованих змін. У законопроектах, згідно з програмою декомунізації, пропонуються альтернативні назви для названих областей. Дніпропетровську область пропонують перейменувати у Січеславську, а Кіровоградську – у Кропивницьку.

Як відомо, раніше у зв’язку з процесом декомунізації були перейменовані обласні центри областей, про які йдеться у проектах законів. Назва колишнього Дніпропетровська з 2016 року була змінена на Дніпро. Тоді ж Кіровоград отримав нову назву Кропивницький.

 

Теги: Верховна Рада, ВР, законопроект, закон, перейменування, області

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео