Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Зеленського прокоментували докази про відсутність коаліції у Верховній Раді

У Зеленського прокоментували докази про відсутність коаліції у Верховній Раді
196900 ПЕРЕГЛЯДІВ

"У Президента виникло право достроково припинити повноваження Верховної Ради на підставі Конституції України, оскільки на момент, коли він набув повноважень, коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді України була відсутність більш ніж 1 місяць. Докази відсутності коаліції були надані Юридичним департаментом Адміністрації Президента України шляхом аналітики", - наголосив Веніславський, у відповідь на запитання судді-доповідача,­­- “Звідки у Президента інформація про Позиція Адміністрації Президента України про відсутність коаліції у Верховній Раді України полягає у аналізі Юридичного департаменту АПУ шляхом аналітики. Про це заявив представник Президента в КСУ Федір Веніславський під час засідання КСУ.

відсутність коаліції.”

Він повідомляє що в АПУ пов'язують право Президента на розпуск ради з юридичним фактом скорочення кількості народних депутатів – членів коаліції до рівня менше, ніж визначено з Конституцією кількістю.

У той же час, суддя доповідач Віктор Кривенко додав, що Адміністрація Президента також як і Верховна Рада, не надала список членів коаліції. Також він повідомив, що немає доказів, які б доводили факт бездіяльності парламенту.

11.05.2019 о 10 ранку судді Конституційного суду України було розпочато засідання справи щодо визначення конституційності розпуску Верховної Ради Президентом Володимиром Зеленським.

Факт відсутності коаліції у парламенті стане основним аргументом Адміністрації Президента України під час доведення у Конституційному суді конституційності указу Глави держави про розпуск Верховної Ради.

Теги: Рада Розпуск

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео