Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Міністерство охорони здоров’я більше не купуватиме ліки

213942 ПЕРЕГЛЯДІВ

Обов’язки Міністерства охорони здоров’я найближчим часом зміняться: відомство більше не відповідатиме за закупівлю ліків для медичних закладів. Тепер це завдання належатиме спеціальному незалежному агентству, про що доповів Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк розповів про зміни, які найближчим часом переживе Міністерство охорони здоров’я. За словами голови уряду, з обов’язків цього відомства планують вилучити завдання закупівлі ліків для лікарень. Натомість міністерство зможе ретельніше зайнятися реформуванням медичної галузі.

Закупівлею ліків для медичних закладів пропонують зайнятися спеціальній незалежній організації, рішення про створення якої планують надати до Кабінету Міністрів найближчими днями.

Орієнтовний термін, коли урядом буде прийняте інноваційне рішення — початок листопада.

Щодо роботи новоствореного агентства прем’єр-міністр розповів поки тільки те, що роботу цієї організації контролюватимуть міжнародні відомства, вони ж призначать керівника нової служби. Таким чином влада сподівається контролювати витрату державних коштів на закупівлю ліків для медичних закладів і запобігти нецільовим розтратам бюджетних коштів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео