Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кабінет міністрів схвалив законопроект про управління держбанками

Кабінет міністрів схвалив законопроект про управління держбанками
161616 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет міністрів схвалив законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей управління державними банками".

Цей законопроект пройшов свій шлях - у лютому поточного року Кабмін вже хвалив його і направив на підписання до Верховної Ради, проте у зв’язку зі змінами у складі уряду документ було повернуто до Кабінету міністрів, де протягом останнього тижня він пройшов доопрацювання.

Основні елементи законопроекту передбачають перегляд принципів і механізму управління в державних банках. Необхідно створити незалежну і ізольовану від політичного впливу систему управління діяльністю держбанків через наглядові ради, які складатимуться з директорів, відібраних на конкурсній основі.

Крім цього законопроект передбачає визначити рамки регулювання діяльності членів наглядових рад, підстави для їх звільнення і дострокове припинення повноважень у разі невиконання ними своїх обов’язків.

Законопроект направлений на деполітизацію і підвищення ефективності роботи державних банків з метою перетворення їх на прибуткові організації. Це частина зобов’язань України в рамках взаємодії з МВФ.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео