Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Польщі створять українську профспілку

У Польщі створять українську профспілку
161751 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незнання польської мови і безпідставна впевненість у тому, що усі закони у сусідній нашій державі країні повністю дотримуються, є головними причинами неприємностей, які виникають у громадян України на польській землі.

Українські заробітчани, шукаючи кращої долі, їдуть до Польщі, аби працювати і заробляти. Там вони нерідко підписують невигідні для них договори та погоджуються на нелегальну роботу. За словами Петра Островського – учасника Загальнопольської асоціації профспілок – навіть жителі Польщі також нерідко зіштовхуються з проблемами після виїзду за кордон.

Саме для того, аби захистити свої права та інтереси, українські заробітчани створять власну профспілку. Цікаво, що ініціаторами вищезазначеного створення стала не тільки група українців, що наразі знаходиться у Польщі, а й Загальнопольська асоціація профспілок

Варто відзначити, що українська діаспора у Польщі нараховує близько 400 тисяч осіб. А кількість українців, які за останні три роки виїхали до Польщі, аби там працювати, виросла майже у 2,5 рази.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео