Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Конституція України зазнає змін у контексті прав кримських татар

Конституція України зазнає змін у контексті прав кримських татар
135104 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на той сумний факт, що з Автономної Республіки колись незалежний Крим примусово перетворився на частину Російської Федерації, Україна не втрачає надії все-таки повернути мальовничий півострів у власний склад. Ці плани підтвердив і президент нашої держави Петро Порошенко.

За його словами, повернення Криму до України є тим важливим питанням, чия нагальність стоїть в одному ряду з деокупацією Донбасу. А першим кроком до вирішення кримської проблеми, з точки зору президента, є внесення необхідних змін до десятого розділу української Конституції, котрий стосується Автономної Республіки.

Вищезазначені зміни та важливі доповнення стосуються, зокрема, забезпечення рівності прав етнічних меншин півострову. Варто відзначити, що ЗМІ неодноразово друкували шокуючі матеріали про нещодавні несанкціоновані обшуки та арешти кримськотатарського населення. Цікаво, що конституційні зміни гарантуватимуть кримським татарам довгоочікуване невід’ємне право на самовизначення. Але – тільки у складі суверенної та незалежної України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео