Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці платитимуть за сміття?

Українці платитимуть за сміття?
54080 ПЕРЕГЛЯДІВ

Хоча раніше депутати Верховної Ради України зареєстрували законопроект щодо сплачення «сміттєвого» податку лише тими суб'єктами господарювання, котрі займаються виробництвом та імпортом упаковок і товарів в упаковці, відтепер платити за сміття можуть і звичайні жителі України. Таким чином, у разі дійсного введення вищезазначеного податку, кожна українська родина сплачуватиме біля 400 гривень щорічно.

Оскільки біля 7% нашої держави забруднено сміттям, депутати Верховної Ради почали шукати дієвого способу очистити українські території. І вихід знайшовся тільки через введення додаткового податку для українців.

Вилучені кошти підуть на утилізацію побутових відходів, але з точки зору представників бізнесу з виробництва упаковок і товарів у них, після введення такого «сміттєвого» податку продукція компаній зазнає суттєвого подорожчання. Крім того, подібна система вже функціонувала в Україні і встигла довести свою неефективність.

Наразі в Раді зареєстровано ще один законопроект – про систему роздільного збору відходів, котра дозволяє українцям не платити за відсортоване сміття. Якщо така ініціатива приживеться і в Україні, то наша держава не тільки відповідатиме екологічним європейським стандартам, оскільки уся Європа вже давно використовує такий спосіб боротьби зі сміттям, а й допоможе зменшити загальну кількість відходів – до 40%.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео