Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Визначений стандарт біометричних паспортів для українців

Визначений стандарт біометричних паспортів для українців
162125 ПЕРЕГЛЯДІВ

14 липня депутати Верховної Ради визначилася з основними особливостями, якими відрізнятимуться внутрішні паспорти для громадян України. Так, уже найближчим часом головний документ кожного громадянина буде мати вигляд ID-карти.

У четвер парламент України прийняв рішення про визначення зовнішнього вигляду і змісту внутрішніх паспортів громадян України. 226 народних депутатів проголосували за законопроект, що визначає перехід на паспорти у вигляді ID-карти.

За офіційною інформацією, новий біометричний паспорт видаватимуть у 14 років, а не у 16, як це робиться досі. Ще одна важлива зміна — у документі буде скасована інформація про шлюб. Оцифровані відбитки пальців рук, за положеннями нового закону, будуть вноситися до документа лише за умови згоди на це самого громадянина.

Новий закон передбачає запровадження ще одного нового статусу — трудового мігранта. Його особистість на території країни буде підтверджувати карта трудового мігранта. Під цю категорію підпадають іноземці та особи, що не мають громадянства, якщо вони мають намір займатися підприємницькою діяльністю на території країни.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео