Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Політика Євросоюзу стосовно нелегальних мігрантів стане жорсткішою

Політика Євросоюзу стосовно нелегальних мігрантів стане жорсткішою
244058 ПЕРЕГЛЯДІВ

Охорона зовнішніх меж Європейського союзу та практика якнайшвидшої висилки нелегальних мігрантів чи тих осіб, котрим було відмовлено у притулку, стануть значно суворішими вже до кінця поточного року. Таке рішення було прийняте учасниками нещодавнього саміту Європейського союзу, котрі зазначили, що зниження кількості нелегалів (особливо – з африканських країн світу) наразі є першочерговим завданням для всієї міжнародної політичної спільноти.

Важливо додати, що відбуватиметься вищезазначений процес завдяки збільшенню робочого персоналу в європейських організаціях та покращенню їхнього технічного забезпечення. Сторони саміту додали, що у разі отримання ними позитивних результатів відносно доцільності розширення контролю над зовнішніми межами, прикордонний контроль всередині шенгенської зони взагалі буде скасовано, оскільки зараз він діє лише як інструмент запобігання міграційній кризи.

Варто відзначити, що з п'ятьма великими африканськими державами, серед яких Ефіопія та Нігерія, Євросоюз підписав спеціальну угоду, котра регламентуватиме отримання цими країнами економічної допомоги від ЄС за стримування власних громадян у межах Африки, перешкоджаючи, тим самим, міграційним потокам до Європейського союзу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео