Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні продовжиться створення Школи Майбутнього

В Україні продовжиться створення Школи Майбутнього
216944 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сучасний освітній контент, технологічні нововведення, вчителя-помічники та креативний простір – саме з цих чотирьох компонентів складається Нова Освітня Платформа або інноваційна програма реформування української шкільної освіти, котра почала працювати у цьогорічному вересні. А вмістилася концепція НОП лише в одне речення – створення Школи Майбутнього.

За словами Льва Парцхаладзе – ідеолога вищезазначеного проекту – НОП має намір і надалі впроваджувати сучасні освітні проекти, завдяки яким діти приходитимуть до школи і вчитимуться у ній із задоволенням. Важливо додати, що у якості інструментів шкільного реформування Нова Освітня Платформа використовує білінгвальне навчання (тобто використання англійської та української мов для викладання), проектні роботи та кейс-уроки. Вчителі ж у НОП грають роль дитячих наставників і помічників.

Варто відзначити, що наступного – 2017-го – року до НОП мають приєднатися біля півсотні шкіл Київщини. З точки зору пана Парцхаладзе, реформування системи державної освіти – одна з пріоритетних галузей для України. А завдяки триваючій децентралізації, доступ українських громад до якісного навчання має бути вільним та безпроблемним. Саме цього сьогодні і намагається досягти НОП.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео