Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Штраф за літні шини в зимовий період

Штраф за літні шини в зимовий період
217000 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Народний депутат Юрій Шаповалов представив на розгляд до Верховної Ради законопроект, згідно якого пропонується ввести штраф для водіїв, на чиїх автомобілях у зимовий період залишаються літні шини. Рекомендований розмір штрафу наразі становить 340 гривень, щоправда в законопроекті не вказано яким саме чином буде здійснюватись контроль заміни шин на автомобілях.
     Ініціатор нововведення переконаний, що даний законопроект допоможе в рази зменшити дорожньо-транспортні пригоди скоєні за участю транспортних засобів з непристосованими до погодних умов шинами. Й справді, деякі водії не надто переймаються заміною резини, так як вважають, що їздити зимою на літніх шинах цілком безпечно, оскільки комунальні служби стежать за станом дороги. На жаль, перша ожеледиця кількістю дорожньо-транспортних пригод доводить протилежне.
     Варто відмітити, що у зимовий період гальмівний шлях, в залежності від дорожнього покриття, може збільшитись у 8 разів. Для прикладу, на засніженій дорозі літнім шинам потрібна вдвічі більша відстань для зупинки, аніж зимовим. Зниження ефективності шини відчутно при температурі нижче +7°C, так як саме після цієї позначки резина починає «дубіти».
     Нагадаємо, що на вихідних по всій території України прогнозуються сильні снігопади із шквальним вітром. Рятувальники закликають водіїв бути максимально уважними на дорозі, уникати перевищення швидкості, а по-можливості не використовувати приватні транспортні засоби.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео