Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

ВРУ ухвалила терміновий закон Порошенка про захист обдурених вкладників

ВРУ ухвалила терміновий закон Порошенка про захист обдурених вкладників
81483 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Петро Порошенко подав цей закон 11 листопада до Верховної Ради із позначкою «невідкладний».

     15 листопада законопроект №5390 «Про відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, заподіяної злоуживаннями у сфері банківських і інших фінансових послуг» було прийнято у Верховній Раді. Таким чином, закон отримав 285 депутатських голосів «за», при тому, що необхідні лише 226. Даний законопроект підтримала кожна фракція парламенту під час обговорення. Наступна крок для підтвердження законодавчого акту – підпис спікера ВРУ Парубія А.В., а тоді Президента України Петра Порошенка.

     Розглядали законопроект за скороченою процедурою. Він був презентований представником Порошенка у ВРУ Артуром Герасимовим. Він сказав, що найважливіше, що вказано в законі, це не тільки відшкодування коштів обдурених вкладників банків, а запобігання повторенню цих ситуацій у майбутньому взагалі.

     Сергій Рибалка, голова комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності звернув увагу на те, що це питання стояло перед Президентом ще влітку. Згідно з цього слів, профільний комітет рекомендував до прийняття цей законопроект, незважаючи на певні внутрішні невідповідності поглядів.

     Згідно з цим законом необхідно збільшити гарантію повернення грошей, підвищити покарання організацій пов'язаних з банками. Потрібно також заборонити фінансовим установам брати чи позичати кошти фізичних осіб (за винятком членів підприємств) з обіцянкою їх повернути.

     Звісно, не забули про вкладників «Михайлівського». Потрібно виплатити 1,5 млрд грн за 20 днів після ухвалення законопроекту, при цьому відшкодування не мусить вплинути на показник держбюжету. А звідки саме візьмуть гроші – ніхто не роз'ясняв.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео